Redo för flytt

Idag är Z-kullen 8 veckor. Valparna tog gårdagens långa bilresa till veterinären, klinikbesöket och rastning på ny plats med ro. Alla valpar besiktigades utan anmärkning och är nu redo för att flytta till sina nya familjer de närmsta dagarna ❤

Hela högen vilar tillsammans inför det kommande veterinärbesöket och har fått på sig
märkningshalsband för att säkerställa att rätt valp får rätt namn, chip mm.

Glad påsk!

Valparna är nu drygt 2 veckor gamla och har börjat öppna ögon och öron. Det är en sååå spännande tid framöver, när valparna börjar bli mer medvetna om sin omgivning. Klorna är klippta ett par gånger och de ska få börja smaka på mat (nötfärs och äggula). Fler bilder finns på Z-kullens sida >> Även Pincho fick påskfotograferas lite, bilder finns på hans sida >>

Planerad valpkull våren 2024

Cinema är dräktig (om hon inte skulle vara det så har hon stulit väldigt många semlor ;))! Valparna beräknas födas i mitten av mars och är redo att flytta åtta veckor senare (i början av maj). Vi ser mycket fram emot den här kullen efter två mycket trevliga, harmoniska, trygga och stabila föräldrar. Det ska bli spännande att se vad de bjuder på ❤

Summering av 2023

Under 2023 blev det en del kurser, konferenser, träning och tävlande med hundarna. Riktigt roligt är att vi kom iväg på flera tävlingar tillsammans 🙂 I februari gick jag (Mimmi) sista delen för att bli diplomerad avelsfunktionär inom SKK, Svenska Kennelklubben. Det var en mycket givande kurs/utbildning! För min del blev det även ett par som vanligt lika givande lydnadshelger för Jessica/Game on puppy. Det blev även några dagars träning för Kenth och Niina Svartberg, en givande kurs i lydnadsklass 2 för Elin/Hundlivat med Cinema och en mycket rolig kurs i lydnadsklass 1 och 2 för Michelle Holmlund med Haylee. Övrigt som året hade att bjuda på var några mentalbeskrivningar, ett gäng tävlingar och några utställningar. Och sist men inte minst så avslutades året med att lille Pincho flyttade in. Nu ser vi fram emot vad 2024 har att erbjuda!

Nedan listas hundarnas prov, tävlingar, beskrivningar mm som genomfördes under året.

Lexie
Rallylydnad – fyra kvalificerande resultat i fortsättningsklass, titeln RLD F, 4:a årets klubbmästare i SDS (med tre starter).

Qeeper
Lydnad – 2:a pris i startklass, pallplats, 5:a årets klubbmästare (med en start)
Rallylydnad – ett kvalificerande resultat i fortsättningsklass, 10:a årets klubbmästare i SDS (med en start)

Cinema
Genomfört MH (mentalbeskrivning)
Lydnad – debuterat i klass 1 med 2:a pris, 4:a årets klubbmästare i SDS (med en start)
Rallylydnad – tre kvalificerande resultat i fortsättningsklass, titeln RLD F, 3:a årets klubbmästare i SDS (med tre starter)
Utställning – excellent och placeringar i öppen klass

Haylee
Genomfört MH och BPH (mentalbeskrivningar)
Lydnad – 2:a pris i startklass, 3:a årets klubbmästare i SDS (med två starter)
Rallylydnad – två kvalificerande resultat i nybörjarklass, titeln RLD N, två kvalificerande resultat i fortsättningsklass, 5:a årets klubbmästare (med tre starter)
Nosework – godkänt doftprov eukalyptus
Utställning – very good och excellent och placeringar i unghundsklass

Välkommen Pincho!

Vi välkomnar Pincho, Anjediamond’s Tor, till familjen! Pincho är en pigg, nyfiken, lekfull och trygg liten dvärgpinscherkille. Vi håller just nu på att lära känna varandra. Stort tack till uppfödare Jessica för att Pincho fick bli vår och för den mycket goda starten kullen fått ❤

Ultra

För ett par veckor sedan var det dags för Ultra att vandra vidare ♥️ I 13 år har hon varit flockens drottning, bara funnits där, aldrig varit till besvär, alltid lika snäll med ungarna och en perfekt tant för de valpar och hundar som bott i familjen. Kroppen började ta slut och hon fick lämna oss medan hon ännu hade någon värdighet kvar ♥️

Rallylydnadstävling i Järvsö

Förra veckan for vi upp till Järvsö och tävlade 3 x fortsättningsklass rallylydnad. Qeeper och Lexie skötte sig utmärkt, men husse behöver träna mer på att lära sig skyltarna så de utförs korrekt 😉 Det var Kristians andra rallytävling och debut i fortsättningsklass, så med lite mer träning kommer de fixa det framöver! Han och Lexie fick uppflyttningspoäng på en av banorna. Cinema var superduktig och om inte matte hade gjort ett moment fel så hade en 100-poängsbana och översta pallplatsen suttit. Det blev ändå uppflyttningspoäng på två av banorna. Haylee var väldigt het och något ofokuserad på ett bar banor, så där blev det för många fel, men uppflyttning på en bana fixade vi. Den sista banan innehöll 8:ans frestelse med en lång svart-vit leksak. Den var föööör oemotståndlig för våra hundar..

Mimmi & Cinema (Bello Blanco Cinema)

Kristian & Lexie (Bello Blanco Trixi)

Mimmi & Haylee (Fossum Dreams Rosemary)

Kristian & Qeeper (Bello Blanco Qeeper)

Jättekul att Sandra & Issy (Bello Blanco Queen Of Ice) kom dit så vi fick ses en stund! Tack för hjälpen med fotograferingen när både Kristian och jag hade fullt upp på plan!

Vi träffade även en tidigare bekant, Madeleine, som gjorde tre superfina rundor med lånehunden Navy! Det var jättekul att ses igen och umgås kring tävlingen. Stort grattis till fina rundor och nya titeln!

Lydnadskurs Game on puppy

I juni åkte vi ett gäng till Karlstad och hade lydnadskurs för Jessica Johansson / Game on puppy. Som vanligt så blev det en toppenkurs med många värdefulla pass och saker att träna vidare på. Efter träningen på lördagen var vi några som tog ett gemensamt löppass och övriga gick och badade hundarna. På bilderna syns jag och Haylee (Fossum Dreams Rosemary), Lisen & Ilex (Bello Blanco Salmiak), Malin & Stella (Bello Blanco Stella), Annelie & Cirkus (Bello Blanco Cirkus) & Scott (Bello Blanco Scott), Erika & Bus (aussie), Åsa & Stjärna (golden retriever). Tack alla för en toppenhelg!

En av deltagarna är även superduktig fotograf och jag delar några av de bilder hon tog här nedan. Stort tack för fina bilder Åsa Lundberg!

Uppdatering av det senaste ”trekvartsåret”

Det har varit tunt med blogginlägg här på hemsidan, men vi har inte legat på latsidan för det 😉 Vi har kört mer hund än hemsida helt enkelt! På Instagram är vi desto flitigare med att dela bilder och filmer från vår vardag. Vill du följa oss där så leta upp profilerna mimmi.jb (Mimmi) och belloblanco_k9_swe (Kristian).

I oktober flyttade valparna i S-kullen till sina nya hem, fantastiska hem! De har nu hunnit bli 10 mån och befinner sig mest troligt i sin jobbigaste tonårsperiod. De som bor närmast har vi träffat flertalet gånger och vi ser fram emot att träffa de andra också i sommar.

Det är många av våra valpköpare som är aktiva med sina hundar i olika hundsporter, vilket också syntes i rasklubbens årsbästalistor för 2022. Hela 5 av 8 på listan över årets klubbmästare i lydnad var Bello Blancohundar och 3 (plus vår Haylee) av 10 på listan över årets klubbmästare i rallylydnad. På listan över årets utställningsdalmatiner var Bello Blanco City (2 cert, 2 cacib) och Bello Blanco Qeeper (2 cert) plus vår Haylee (reserv-cert) placerade. Bra jobbat och stort grattis till er som tävlat med era hundar! Det är så roligt att följa era resor. Ett extra stort grattis till Annelie och Cirkus som blev årets klubbmästare i lydnad! Vi knep för fjärde året i rad priset för årets BPH-uppfödare (tidigare årets mentaluppfödare) och det är helt och hållet tack vare er valpköpare som vi fått det priset då ni gjort BPH med era hundar. Det är värdefullt både för rasen och för oss för att kunna utvärdera och följa upp över tid. Även stort grattis till Annelie och Cirkus som har avslutat och blivit godkända på sin utbildning till social tjänstehund!

I år har både vi själva och några valpköpare varit ute och tävlat. Annelie och Cirkus fixade sitt tredje förstapris i lydnadens startklass och fick därmed titeln LD STARTKLASS. Cinema och jag (Mimmi) debuterade i lydnadsklass 1 med ett 2:pris och Qeeper och Kristian startade i lydnad startklass med en pallplats och 3 p från ett 1:a pris. Haylee och jag har gjort några starter i startklass lydnad med hennes fokus har varje tävling varit riktat på något i omgivningen, t ex tejpbitar i mattan, hattar på plan och någon i publiken. Vi tränar vidare på olika typer av störningar och kommer att tävla igen när vi är bättre rustade för yttre störningar. Haylee och jag har även gjort ett par starter i rallylydnadens nybörjarklass och fixade det fint och Haylee fick därmed sin första titel, RLD N. Under våren har vi börjat träna nose work med Cinema och Haylee, den senare har genomfört godkänt doftprov (eukalyptus). Även i agility har Bello Blancohundar haft framgångar. Sofia och Tajson (Ture) samt Sandra och Issy (Queen Of Ice) har gjort nollade lopp och fått uppflyttningspinnar. Heja er!

Både Cinema och Haylee genomförde mentalbeskrivningen MH i våras, vilket de löste fint. Båda två hamnar till största delen utanför rasens medelvärdeslinje i egenskapsdiagrammen, vilket inte var överraskande. Senare i sommar väntar mentalbeskrivningen BPH för Haylee. Det ska bli spännande!

Några hundar från oss har visats på utställningar också. Lisen har ställt Ilex (Salmiak) och han fick HP i valpklass. Annelie har visat Scott på ett par utställningar och på dagen 9 mån fick han excellent i juniorklass. Stella fick HP och blev BIM-valp på rasklubbens specialutställning i Västerås och debuten i juniorklass gav ett excellent. Under den här helgen träffade vi även Qeepers dotter Bachata (Pecas Divinas Bachata). Cinema och Haylee är utställda med excellent. Om ett par veckor väntar rasklubbens specialutställning i Vårgårda för dem, dit kommer även Scott.

Vi har varit på ett par tvådagarskurser i vår också. I februari var det träning för Kenth och Niina Svartberg och i december och juni var vi i Karlstad och kursade för Jessica Johansson / Game on puppy (denna kurs får ett eget inlägg). Dessa flerdagarskurser för duktiga instruktörer är mycket värdefulla och givande!

Jag (Mimmi) ha varit iväg på två SKK-aktiviteter. I november representerade jag SDS på SKK:s avelkonferens. Huvudtemat var genetisk variation. I februari gick jag den sista delen i avelsfunktionärsutbildningen och är nu diplomerad avelsfunktionär. Det var många givande föredrag och gruppdiskussioner dessa helger, vilka är ett stöd för mig både som aktiv i rasklubben (specialklubben), men även privat som hundägare och uppfödare.

Närmast väntar en rallylydnadstävling i fortsättningsklass och utställning (rasspecial) i Vårgårda. Därefter blir det årets kennelträff då vi ska ut på en vandringstur med lite aktiviteter längs vägen. Sedan blir det BPH för Haylee och under hösten lydnadskurs för Michelle Holmlund och lydnadscamp för Jessica/Game on puppy som vi åker på tillsammans med Lisen och Ilex (Salmiak). Vi har med andra ord en rolig sommar och höst att se fram emot!